Smart LED Verlichting

Samen met de ontwikkeling van LED verlichting is de ontwikkeling van verlichting in het algemeen ook snel gegaan met nieuwe technieken zoals "smart verlichting". Maar wat is smart verlichting nu precies? Wij maken onderscheid tussen twee soorten smart verlichting, namelijk smart verlichting op basis van sensor(en) en smart verlichting op basis van bluetooth/apps.

Smart verlichting op basis van sensor(en)

Smart verlichting op basis van sensoren zien we eigenlijk alleen maar terug bij professionele toepassingen, in bedrijven en instellingen. Het gaat hierbij om verlichting welke zich d.m.v. sensoren aanpast aan het omgevingslicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schoolgebouw met LED panelen, waarbij de sensoren bepalen hoeveel natuurlijk licht er van buitenaf door ramen aanwezig is en aan de hand daarvan de lichtsterkte van de LED Panelen bepalen. Veelal werkt deze techniek in combinatie met handmatige dim-mogelijkheden en/of met sensoren die ook beweging detecteren.

Smart verlichting op basis van bluetooth/Apps

Smart verlichting op basis van bluetooth/apps zien we zowel in de particuliere als professionele verlichtingsbranche een snelle opmars maken. Met name bekende merken als Philips en Osram focussen zich hiermee op de particuliere branche, echter zien we ook steeds vaker betaalbare alternatieven op de markt komen van andere merken met vergelijkbare kwaliteit. Daarnaast zien we ook dat verlichtingsproducenten steeds meer armaturen ontwikkelen met ondersteuning voor deze vorm van smart LED verlichting. Deze verlichting werkt veelal met een app of met een afstandsbediening.

Bij ons vindt u in deze rubriek voornamelijk "smart verlichting op basis van bluetooth/Apps". Dit zijn zowel volledige armaturen als losse lichtbronnen. Daarnaast kunt u ook direct de afstandsbediening mee bestellen welke bij bepaalde armaturen gebruikt worden. Ook is het mogelijk om LED panelen te sturen via een app met het speciaal ontwikkelde Thinq Smart verlichtingssysteem. Meer weten neem dan een kijkje op de speciale Thinq Smart verlichtingssysteem pagina.

Heeft u vragen over smart verlichting of over de mogelijkheden van smart LED verlichting voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren