Energie Investeringsaftrek

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt gemiddeld 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

Met de zoekfunctie zoeken in de Energielijst en Milieulijst 2020 kunt u zoeken naar energiezuinige en milieuvriendelijke technieken met fiscaal voordeel. U kunt zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes.

Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA u 11% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Inspiratie EIA

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om binnen uw bedrijf energie te besparen mét fiscaal voordeel van de Energie Investeringsaftrek? Kijk dan op de Energielijst 2020. Dit is een lijst met 159 energiezuinige investeringen (op de Energielijst worden deze bedrijfsmiddelen genoemd), waarvoor u gebruik kunt maken van de EIA. Fiscale aftrek is mogelijk voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek), maar ook voor maatwerk investeringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. Voor meer informatie hierover kunt u op deze pagina van het RVO een kijkje nemen.

EIA aanvragen

  • Wees op tijd met het aanvragen van EIA.
  • Dit dient u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht aan ons door te geven. (schriftelijk dan wel mondeling)
  • Wij dienen voor € 110,- uw aanvraag in, op basis van no cure, no pay.
  • Neem contact met ons op of vul het onderstaande formulier in om een EIA aanvraag bij ons in te dienen.

Bron: Energie Investeringsaftrek (EIA)