EIA: Energie InvesteringsAftrek

 

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt gemiddeld 55% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

 

Met de zoekfunctie zoeken in de Energielijst en Milieulijst 2017 kunt u zoeken naar energiezuinige en milieuvriendelijke technieken met fiscaal voordeel. U kunt zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes.

 

Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA u 13,5% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

 

Inspiratie EIA

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om binnen uw bedrijf energie te besparen mét fiscaal voordeel van de Energie Investeringsaftrek? Kijk dan op de Energielijst 2017. Dit is een lijst met zo’n 160 energiezuinige investeringen (op de Energielijst worden deze bedrijfsmiddelen genoemd), waarvoor u gebruik kunt maken van de EIA. Fiscale aftrek is mogelijk voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek), maar ook voor maatwerk investeringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren.

 

EIA aanvragen

 • Wees op tijd met het aanvragen van EIA.
 • Dit dient u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht aan ons door te geven.
 • (schriftelijk dan wel mondeling)
 • Wij dienen voor € 99,- euro uw aanvraag voor u in, op basis van no cure, no pay.
 • Ga naar onze contactpagina om een EIA aanvraag bij ons in te dienen.
 •  

  Budget voor EIA

  Het budget voor 2017 is 166 miljoen euro.

   

  Bron: Energie Investeringsaftrek (EIA)