LED Gasontladingslampen

 

LED (Light Emitting Diode) gasontladingslampen zijn een type verlichtingstechnologie dat gebruikmaakt van halfgeleiders om licht uit te zenden. Deze lampen bestaan uit een halfgeleidermateriaal dat elektronen kan laten bewegen door het materiaal te voorzien van een elektrische stroom. Wanneer elektronen door het materiaal bewegen, ontstaat er licht dat uitgestraald wordt in de vorm van fotonen.

 

De gasontladingslampen bevatten een gas dat bij het aanleggen van een elektrische spanning geïoniseerd wordt en daardoor gaat oplichten. Dit gas kan van alles zijn: neon, argon, kwik, natrium of een mengsel daarvan. Door het gebruik van LED-technologie is het mogelijk om de gasontladingslampen zeer efficiënt te maken, waardoor ze minder energie verbruiken dan traditionele gasontladingslampen. Bovendien gaan LED gasontladingslampen veel langer mee dan traditionele gasontladingslampen en hebben ze vaak een betere kleurweergave.

 

LED gasontladingslampen worden vaak gebruikt voor straatverlichting, parkeerplaatsen, sportvelden en andere toepassingen waar een hoge helderheid en een laag energieverbruik vereist zijn.

 

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 87

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina