Gasontladingslampen

Philips gasontladingslampen zijn lampen die licht opwekken door middel van een gasontlading. Dit gasontladingsproces vindt plaats in een buisje gevuld met gas en een kleine hoeveelheid metaalhoudende dampen. Wanneer er een elektrische stroom door het gas wordt gestuurd, ioniseert het gas en ontstaat er een plasma. Dit plasma zendt vervolgens licht uit.

Er zijn verschillende soorten Philips gasontladingslampen, waaronder de hogedruk natriumlampen, metaalhalidelampen en fluorescentielampen. Deze lampen hebben elk hun eigen kenmerken en toepassingen.

Hogedruk natriumlampen worden vaak gebruikt voor straatverlichting en zijn herkenbaar aan hun karakteristieke oranjegele licht. Metaalhalidelampen hebben een hogere kleurweergave-index dan hogedruk natriumlampen en worden daarom vaak gebruikt in stadions en winkelcentra. Fluorescentielampen worden vaak gebruikt in kantoren en huizen vanwege hun efficiëntie en lange levensduur.

Over het algemeen hebben Philips gasontladingslampen een hogere lichtopbrengst en een langere levensduur dan traditionele gloeilampen. Ze zijn ook energiezuiniger en milieuvriendelijker omdat ze minder stroom verbruiken en minder vaak vervangen hoeven te worden.

Enkele kenmerken van Philips gasontladingslampen zijn:

  1. Hoge lichtopbrengst: Philips gasontladingslampen hebben een hogere lichtopbrengst dan traditionele gloeilampen, wat betekent dat ze meer licht uitstralen bij een lager energieverbruik.

  2. Lange levensduur: Gasontladingslampen hebben over het algemeen een langere levensduur dan gloeilampen en hebben daarom minder vaak vervanging nodig.

  3. Efficiëntie: Gasontladingslampen zijn efficiënter dan gloeilampen, wat betekent dat ze minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid licht te produceren.

  4. Kleurtemperatuur: Gasontladingslampen hebben verschillende kleurtemperaturen, afhankelijk van het type lamp. Hogedruk natriumlampen hebben bijvoorbeeld een oranjegele kleur, terwijl metaalhalidelampen een koeler wit licht kunnen hebben.

  5. Opwarmtijd: Gasontladingslampen hebben over het algemeen een korte opwarmtijd, wat betekent dat ze snel op volle sterkte werken.

  6. Milieuvriendelijk: Gasontladingslampen zijn milieuvriendelijker dan gloeilampen omdat ze minder energie verbruiken en langer meegaan, waardoor ze minder vaak hoeven te worden vervangen en afgedankt.

Heeft u nog twijfels over de keuze van de juiste gasontladingslamp? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij adviseren u graag.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 80

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina