Opbouwarmaturen LED

Een opbouw armatuur LED is een specifiek type armatuur dat wordt gebruikt voor led-verlichting en wordt op een oppervlak, zoals een muur of plafond, gemonteerd. In tegenstelling tot inbouwarmaturen, die in het plafond of de wand worden ingebouwd, wordt een opbouw armatuur direct op het oppervlak geplaatst, waardoor het gemakkelijker te installeren is.

Het ontwerp van een opbouw armatuur LED kan variëren, maar over het algemeen omvat het de volgende kenmerken:

  1. Behuizing: Het armatuur heeft een behuizing die meestal is gemaakt van duurzaam materiaal zoals aluminium of kunststof. De behuizing beschermt de interne componenten van het armatuur en zorgt voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling.

  2. Led-chips: Het armatuur is uitgerust met led-chips als lichtbron. Deze chips zenden licht uit wanneer er elektrische stroom doorheen wordt gestuurd. Led-chips hebben een hoge energie-efficiëntie en een lange levensduur, waardoor ze populair zijn voor verlichtingstoepassingen.

  3. Optiek: Het armatuur kan worden voorzien van optische componenten, zoals lenzen of reflectoren, om de lichtverspreiding te regelen. Deze optiek helpt bij het richten en verspreiden van het licht op de gewenste manier, afhankelijk van de vereisten van de specifieke toepassing.

  4. Montage: Een opbouw armatuur LED wordt direct op het oppervlak gemonteerd met behulp van montagebeugels of andere bevestigingsmethoden. Het armatuur kan een kabel of snoer hebben waarmee het op het elektriciteitsnet kan worden aangesloten.

  5. Bedrading en regeling: Het armatuur is voorzien van bedrading om de elektrische verbindingen tot stand te brengen tussen de led-chips, voeding en eventuele regelsystemen. Hierdoor kan de verlichting worden bediend en aangepast, bijvoorbeeld door middel van schakelaars, dimmers of sensoren.

Opbouw armaturen LED zijn veelzijdig en worden vaak gebruikt in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en bieden een efficiënte en duurzame verlichtingsoplossing. Het ontwerp en de specificaties van een opbouw armatuur LED kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant en de beoogde toepassing.

Weet u niet zeker welke Opbouwarmaturen LED u nodig heeft of gewoon opzoek naar extra lichtadvies? Neem dan direct contact met ons op!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 89

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina