LED Lampen

Retrofit LED-lampen zijn LED-lampen die speciaal zijn ontworpen om als vervanging te dienen voor traditionele gloeilampen, halogeenlampen of spaarlampen. Deze lampen hebben meestal dezelfde fitting als de lampen die ze vervangen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd zonder dat er grote aanpassingen aan de armaturen nodig zijn.

Het woord 'retrofit' betekent in dit geval dat de LED-lampen zijn ontworpen om achteraf in bestaande armaturen te worden geïnstalleerd. Retrofit LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder de traditionele gloeilampvorm, kaarsvorm en reflectorvorm.

LED-lampen zijn energiezuiniger dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen, en hebben een veel langere levensduur. Retrofit LED-lampen hebben daarbij als voordeel dat ze gemakkelijk te installeren zijn en dat er geen aanpassingen aan de armaturen nodig zijn. Dit maakt het eenvoudig om bestaande verlichting te upgraden naar energiezuinige en duurzame LED-verlichting.

Enkele kenmerken van retrofit LED-lampen zijn:

  1. Energiezuinig: Retrofit LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele gloei- en halogeenlampen. Ze kunnen tot wel 90% energie besparen, waardoor ze niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook geld besparen op de energierekening.

  2. Lange levensduur: LED-lampen hebben een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Ze kunnen tot wel 25.000 tot 50.000 branduren meegaan, wat betekent dat ze veel minder vaak vervangen hoeven te worden.

  3. Directe vervanging: Retrofit LED-lampen zijn ontworpen om als directe vervanging te dienen voor traditionele gloei- en halogeenlampen. Ze hebben meestal dezelfde fitting en kunnen gemakkelijk in bestaande armaturen worden geïnstalleerd.

  4. Verschillende vormen en maten: Retrofit LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waaronder de traditionele gloeilampvorm, kaarsvorm en reflectorvorm. Hierdoor zijn ze geschikt voor verschillende toepassingen, van sfeerverlichting tot functionele verlichting.

  5. Directe start: Retrofit LED-lampen starten direct op zonder opwarmtijd, wat betekent dat ze direct volledige helderheid bieden wanneer ze worden ingeschakeld.

  6. Kleurtemperatuur: LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, van warm wit tot koel wit. Hierdoor kan de sfeer en uitstraling van de verlichting worden aangepast aan de omgeving en toepassing.

  7. Milieuvriendelijk: Retrofit LED-lampen zijn milieuvriendelijk omdat ze minder energie verbruiken en minder vaak vervangen hoeven te worden dan traditionele gloei- en halogeenlampen. Ze bevatten ook geen schadelijke stoffen, zoals kwik, wat beter is voor het milieu en de gezondheid.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 615

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina